21 kwi 2013

Zrazy drobiowe z serem

Składniki:
- pierś z kurczaka
- masło
- musztarda
- ser
- sól i pieprz
- wykałaczki
- olej
- słodka papryka (opcjonalnie)
- curry (opcjonalnie)
- czosnek (opcjonalnie)

Sposób przygotowania:

  • Pierś z kurczaka kurczaka kroimy w plastry i delikatnie rozbijamy
  • Każdy z plastrów solimy, pieprzymy, smarujemy cienką warstwą masła i musztardy oraz dodajemy ser
  • Kotlety zwijamy i przytwierdzamy do siebie wykałaczką
  • Smażymy na oleju na małym ogniu
  • Można doprawić według uznania (my dodaliśmy czosnek, curry i słodką paprykę)
  • Dobrze jest kotlety panierować w jajku i bułce tartej przed usmażeniem (czego my tym razem nie zrobiliśmy)
  • Podawać z ziemniakami/frytkami/surówkami/z czymkolwiek chcecie :)

12 komentarzy:

Komentarze z adresami do Waszych blogów nie będą publikowane. Wiem jak do Was trafić i nie musicie wklejać linków (chyba że chcecie mnie zirytować).